07 Julai 2012

Sekali ustazah melawa..

Salam.. Sya nk poast entry basi ni.. Hhhe spttnya smlm g aku citer bab ni tapi no more time la...

Ok... Kisahnya... Smlm aku g sekolah sendiri.. Mulanya hubby nk hantr tp dia x sihat lak. Xpe la blh aku drift lagi.. Hekhek..

Jadual kelas aku agk relax ari jumaat.. Cuma 3 waktu je... 2 waktu awl dan 1 waktu akhir.. So.. Tgnku gatai la nk melaram... Saja nk berbelit tudung g sekolah slm... Ku x pkai tudung biasa.. Biasa ku pkai tudung de awning xpun tdung bawal labuh je...

Tapi smlm aku pakai awning kecik dan aku belit dgn tudung bawal kecik yg ku jadikan shawl... Mmg slalu aku pkai tapi time g jalan2 je. .

Smpai je kat sekolah.. Jadi perhatian la kjap.. Semua bdak2 tertumpu la kjap.. Klas yg pertama ku masuk. . "ustazah mcm pensyarah la ari ni"... Kelas akhir ku masuk lak.. Ustzah nmpk lain la.. Bergaya.. Apa kata ari2 ustzh pakai gini... Comei je..

Jawabku.. Hahha.. X rajin la sy nk belit2 setiap hari.. Ari ni sbb klas x  byk je.. Lau x  x kuasa nk belit2...

Itulah kn. Gaya penting bg seorg cikgu... Blh jadi penarik bg pelajar nye... Tapi sbg ustzh.. Harus jadi cntoh la pemakaian yg betul ikut lndasn Islam yg sbnr...


06 Julai 2012

Senangnye..breastfeeding..

Senangnye..breastfeeding..

Salam.. Semua.. Lma x kishkan pasal penyusuan Faiqah.. Alhamdulillah Faiqah masih mnyusu badan sepenuhnya.. Walaupun dah xde stock utknye.. Tapi aku yakin rezeki Allah sentiasa ada utk Faiqah..

Yang aku nk kisahkan pasal pg tadi.. Pagi tadi aku dan suami perlu ke pusat bandar KL.. Maklumlah pagi2 di KL.. Mesti jam punye kan.. So kami naik moto je lah.. X naik kete.. Sbb lau naik kete.. Alamat lambat dan penat lah aku nk g keje plak ptg nnt...

Dalam perjalanan ke destinasi yg nak dituju.. Faiqah mengamuk atas moto.. Nak tido tapi nak ngempebng dulu... Aduh.. Mcm mana ni.. So, aku ushakan supaya dia blh mnyusu gak.. Ku cover je dgn sweater yg ku pakai dan aku tak pkai bju mnyusu pun (mmg x pnh beli pun.. Haha)..

Setelah diushakan.. Faiqah dapat mnyusu dgn tenang dan smpai trlena atas moto... Arghh.. Begitu mudahnye mnyusu bdn kan... Sbb tu lah smp hari ini aku mohon pada Ilahi moga sntiasa adakan susu utk Faiqah...

So.. Mmg mudah nye kn.. Lau guna ssu lain mmg sure kna bg botol dh kan... Tapi terpulang lah pada individu.. Cuma susu badan nikmat yg x semua org dpt.. So lau dh dpt wajib hargai.. Ada org nk susukan smp 2 tahun ikut al-Quran.. Tapi x terdaya... Yg da peluang bg berbagai alasan plak... Tapi alhamdulillah Allah bg hidayah pdku dan suami tuk susukn Faiqah dgn susu badan.. Dan jika ada rezeki hingga 2 tahun.. Ameennn...

04 Julai 2012

Lumia Menjadi Pilihan

Lumia Menjadi Pilihan

Salam dan selamat malam...


Baru lepas menikmati makan malam.. mata masih segar.. sementara mencari mood nak g stereka baju keje utk esok.. rasa nak mencoret sesuatu... 

Sejak dua menjak aku dok belek2 internet pasal gadjet2 terbaru  termasuk handphone... Memang terpikir nak tukar sbbnya dah geram tahap gaban, handphone sony hazel aku tu, asyik problem je.. bila cas bateri bukan makin bertambah, tapi makin mengurang, dan akhirnya termati sndiri sbb beteri kong!

So, survey la kat internet, hp yg menjadi pilihan hati.. mula2 terpikir nak beli sony gak, tapi pikir2 balik, diriku ni x serasi guna hp sony, dah 3 kali aku beli handphone sony, tapi semuanya ada ja masalah... Yang paling lama handphone Nokia 1110.. tu lah handphone paling lama aku guna dan juga handphone pertama aku guna, beli dengan hasil titik peluh kerja sebagai pembantu taska.. himpun duit nak beli handphone sebab aku nak belajar jauh.. 6 tahun lebih guna handphone tu... 
Hp pertama dan paling lama ku guna.. 

Aku beli handphone sony hazel tu pun atas sebb handphone nokia tu dah rosak sound nye... bila aku cakap pihak yg mendengar tak dapat dengar aku ckp.. so, dgn gaji pertama sbg guru, aku beli hazel plak.. hazel ni pun beli hujung tahun 2011... baru je lagi.. tapi banyak dah masalah dia.. aduyai.. 

So, survey2 la.. ingat nak beli HTC, tapi suamiku kata, dia tgk function mcm x best.. so, nk beli smsung, hubby ku dah guna samsung Y... so, aku nak beli nokia la balik... 

Semalam, dh malam dah, lepas isyak, keluar sbb nk g cek duit kat ATM.. pastu singgah la kedai HP di Plaza Idaman... masuk2 je kdai, ternmpak gaun baby, sambor terus tnpa banyak cerita sbb hrganye RM15 je.. lepas tu baru lah cari2 HP.. g satu kedai tu, dia promote suruh beli xperia,. ku tgk partern lama je.. yg terkini xde plak, n tak banyak pilihan... 
"Jodohku" dengan lumia

Pastu jalan2 lagi, ternampak kedai nokia... terpndang nokia 610 Lumia... Harga RM699.. tanya tauke tu, dia kata function dia sama je mcm android cuma dia pakai software window.. owh.. mcm terpikat gak, sbb blh tahan bentuk dan harga... mmg dalam badjet aku la tu.. x suka sgt pakai hp mahal2.. lau jadi pape kn menyesal.. biorlah sedrhana je... So, suamiku pun mcm suka, so, set.. jadilah aku amik HP tu.. Nokia Lumia mmg yg terbaru di pasaran... mmg ada screen protector je, cover hp xde kuar g.. 

Memang jodoh aku la Lumia ni.. skrg pun lum habis teroka lagi.. esok smbung download aplication yg best... 
coretan yg hilang...

coretan yg hilang...

salam.. lma x bersiaran.. sibuk dgn urusan sendiri... selepas suamiku keluar hospital... byk masa kami habiskn bersama.. jrg renung laptop.. g shopping  n jln2 dr pagi hingga 10 mlm baru balik.. ni angkara bls dendam la... rasa cam lma x jmpe je.. haha.. pdahl sehari je suamiku dok hospital.. 


hari isnin aku kerja mcm biasa tp pgi2 lgi bwa faiqah cek up di kkia... pastu, g sekolh.. blik sekolh g jln2 n shopping2 lgi... hari semlm.. pergi sekolh awl sbb latihn rumh sukn... pastu dengn jadual waktu baru yg padat.. 3 hari berturut2 (isnin, selasa, rabu) aku ngajar 6 waktu = 3 jam... smpt nk solat je waktu yg senggang tu... mmg agak pnt... tp enjoy...(redha) :)

mmg xde msa lgsung nk berinternet.. mmg nk update blog tp xde msa.. 

apa agaknye ea rasa blogger2 jika xde msa nk update blog atau nk update tp bka je blog hilng idea.. huhu.. mmg berswang la blog tu kn...

ok lh.. dr dok bebel yg bkn2.. baik ku stop je di sini... off here~

01 Julai 2012

Bermandi lagi..

Bermandi lagi..

Salam semua.. selamat hari ahad... dah mandi???


Hahaha.. bk nk citer pasal mandi ok.. just nk khabokan... semalam sekali lagi aku dan suamiku... ke restoran Arab utk menjamah nasi Mandi.. suamik baru keluar dari hospital, so mlmnye dia nk makan lagi nasi Arab... 

Kami g yang terdekat je.. di Tman Danau Kota.. berhampiran Hospital Columnbia... Mulanya nk g ke Restoran Hatramaut... sbb da dapat pamplet... tapi smpai2 je xde org.. haha.. seram je nk g.. pastu ternmpk satu restoran Arab, dekat dgn restoran Hatramaut tu.. tgk2 de org.. menunye lbih kurg je.. so, g la restoran tu..

Masuk je tgk x byk tmpt duduk, so, tnya la kt kaunter tu, ada lagi x meja kt tingkt atas,, dia jawab,, nk berapa bilik?.. ha?? aku jwab.. x.. meja ada lagi x kat ats.. dia x faham.. dia ingt kita tmph bilik sbb kat ats tu adalah hotel.. haha.. miscomunication kat situ.. 

So, kami pun amik la tmpt duduk di hujung sekali sbb ada org tu dh sudah makan... masa amik order, belaku lagi misscomunication.. masa order minuman, aku nk oren suam, suamiku apple suam... sekali dia tunjuk mineral water... haha.. bkn ssh pun kan.. tak taruk ais la air tu.. so, aku ckp xpe la.. oren n apple... adoiyai.. nasib bkn org Malaysia kn... 

Tak lama sgt la tunggu, nasi pun smpai.. haha.. Nasi Mandi Ayam suamiku order, aku lak nasi kabsa ayam.. boleh la tahn rasanya, tapi menunya xde lah sbnyk menu kat restoran saba tu.. rasanya biasa la.. bnayak rempah ratuskan.. tapi mmg byk nasinya.. sepinggan blh makan 2 org.. kami mmg tak habis makan.. so, bawa balik la yg bakinya.. sayang tu...

Lepas ni cari restoran arab lain plak... ok.. wassalam..