07/2012 - Maria_Firdz

Maria_Firdz

Info | Motivation | Lifestyle | Review

31 Julai 2012

Hari kedua berprogram

Julai 31, 2012 1
Hari ni hari kedua berprogram. Alhamdulillah segalnya lancar.. Semlam aku blh balik awl.. Ingatkan smpai lepas terawih bru blh balik.. Upern...
Read More

30 Julai 2012

Nikmati Buffet di Cerana

Julai 30, 2012 1
Tengah dok menikamti gaya plajar kat kem.. Haha.. Smpt deh aku upddte blog.. Saja nk citer pasal bufet Ramadhan aku g smlm... Lepas cari2.....
Read More

29 Julai 2012

Awning vs Bawal

Julai 29, 2012 2
Huwaa.. Lagj sejam lebih nak berbuka.. Menunggu dgn sabar di depan restoran yg ditempah.. Bukan tak sabar tapi sbb tak larat la nak g shoppi...
Read More

Rasa nak jalan tutup mata je...

Julai 29, 2012 1
Hari ni keluar jalan2 lagi... Pasti bersama hubbyku syg la.. Dating aje bulan2 posa ni kan.. Lpas g kdai kete.. Ni nak g jalan2 plak.. Buff...
Read More

Kejam ke ibu yang tak susukan anaknya???

Julai 29, 2012 6
Wah.. Kontroversi sungguh tajuk entry baru aku nih... Awal2 lagi aku minta maaf ea pada ibu2 yg baca entry aku ni... Entry bukan nak kutuk a...
Read More

28 Julai 2012

Suami isteri kongsi Facebook...

Julai 28, 2012 5
Masih di kedai kereta. . Kali ni kedai lain plak.. Kali ni kat kedai aksesori pulak.. Haha.. Biasa la sesekali menyolek kereta.. Lepas ni de...
Read More

Kesibukan bermula

Julai 28, 2012 2
Sambil2 tunggu kereta siap diservis.. Penat pulak menunggu.. Minggu depan mulalah minggu yg sibuk bgku dan suamiku... Macam2 program suamik...
Read More

Menu sahur untuk ibu menyusu

Julai 28, 2012 2
Pepagi ni rajin plak nak mencoret... Saja la.. Lpas shur.. Tak de benda nak buat sangt melainkan mengempengkan si faiqah ni je... Waktu sah...
Read More

27 Julai 2012

Ummi jadi tak keruan bila anak banyak keletah...

Julai 27, 2012 1
Pepagi.. Lepas shur saja la belek2 wall kat Facebook smbil dok ngempeng kn si Faiqah ni... Tertiba ku terpndang ank comei sahabatku... Sapa ...
Read More

26 Julai 2012

Jom mengandung ramai-ramai... :D

Julai 26, 2012 2
Tetiba teringat isu kat sekolah tadi.. tu yang datang idea nak coret tuh... Tadi dapat berita.. sorg akak kat sekolah ku baru selamat melah...
Read More

Tanda-tanda kematian sesorang...

Julai 26, 2012 0
100 hari sebelum kematian: Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakin...
Read More

25 Julai 2012

Bonus oh bonus

Julai 25, 2012 3
Saat buka post di wall FB ku.. Ternampk status pasal bonus kakitangan kerajaan yg akn ditrima 9 Ogos nnt... Ku mmg la terkejut sbbnya.. Tak...
Read More

Penyusuan di bulan Ramadhan: Dugaan dan Nikmat

Julai 25, 2012 0
Hari ni hari kelima kita berpuasa... Mcm2 dugaan dah ditempuhi... Antara nikmat dan dugaan sma banyak je ku rasa... Tahun ni juga.. Tahun p...
Read More

24 Julai 2012

Jom periksa... Blog anda ada virus tak???

Julai 24, 2012 1
Sedihnye bila ada org bgtau blog aku ada virus... terima kasih kepada yg bagitau tu.. tapi aku sedih la dgn berita tu.. virus tu datangnya ...
Read More

Guru dua alam

Julai 24, 2012 0
Hari yang ku rasai sedikit kepenatan.. namun entryku ini berupa rungutan... cuma luahan dan perkongsian pengalaman...  hari ni ku mula...
Read More

Pabila Faiqah berkata-kata...

Julai 24, 2012 0
Salam semua.. Melepas kan lelah dgn mncoret.. Mmg agka penat hari ni.. Sbb kje 2 alam... Tapi nilah dugaan dan cabaran.. Indahnye bila semua...
Read More

23 Julai 2012

Menu wajib Ramadhan..

Julai 23, 2012 2
Salam semua... Rajin lak ku nk kongsi citer.. Tapi aku lbih suka update guna mobile lak skrg.. Sbb sng nak taip dalam mcm2 posisi.. Smbil ba...
Read More

Jom tunaikan zakat..

Julai 23, 2012 0
Salam ramadhan.. Alhamdulillah.. Dh ari ketiga kita laksanakan puasa tahun ni.. Alhmdulillah aku juga diberikab kekuatan utk trus berpuasa.....
Read More

21 Julai 2012

Berbuka di Jenjarom

Julai 21, 2012 0
Alhamdulillah.. Allah bg kekuatan padaku utk berpuasa dan berbuka hingga akhirnya... Rasa penat juga ealah... Mana melayan si Faiqah yg dem...
Read More

Mohon maaf utk follower...

Julai 21, 2012 1
Mohon maaf kpada follower2 yg follow blog ni.. Sy x berksmptn lgi nk follow blog anda semula sbb guna phone je ni.. Update n comment guna ph...
Read More

Soalan popular yang ku terima ketika Ramadhan..

Julai 21, 2012 1
Alhamdulillah.. Masih diberi nafas untuk menikmati ibadah puasa.. Semua umat Islam seluruh dunia menyambut Ramadhan dengan penuh syukur....
Read More

20 Julai 2012

Cara nak mudahkan baby makan ubat

Julai 20, 2012 0
Faiqah demam lagi ari ni... Semalam dh pnas sikit badan dia.. Tapi rasa ok lagi kot.. Pastu dlm kul1 pagi tadi. . Bdannya sgt pnas.. Merah b...
Read More

Salam Ramadhan....

Julai 20, 2012 4
Salam dan selamat pagi.. Pepagi buta dah update blog.. Tapi guna note je lah... Mls nk guna pc... Huhu... Tiada apa yang mahu diungkapkab d...
Read More

17 Julai 2012

2013: Pelajar boleh bawa telefon bimbit ke sekolah???

Julai 17, 2012 10
Huwwwaaa.. rasa nak nangis je baca berita ni kat Facebook tadi.. sebab apa aku nangis.. sebab aku cikgu.. pasti lah lepas ni, ada unsur2 ug...
Read More

Formula jadi pelajar yang baik

Julai 17, 2012 0
Salam dan selamat pagi.. idea menari dlm kepala ku.. so kena tulis gak kan... padahal da keje nk buat ni.. Masa dok belek2 FB, tetiba ...
Read More

16 Julai 2012

Nama timangan Faiqah

Julai 16, 2012 0
Salam semua... Dah ada yg tido ke?.. Awal lagi kn.. Sbb tu aku nak update blog... Faiqah dh tido sbb tu leh aku taip nlog.. So taip laju2.....
Read More

Printer baru...

Julai 16, 2012 2
Salam dan selamat petang.. Hujan2 mcm ni xde mmnda nk buat.. Melainkan tarik selimut je.. Semalam aku jalan2 dgn hubby.. Tujuan asal kami k...
Read More

15 Julai 2012

Kufur kerana panadol

Julai 15, 2012 0
Salam dan selmat pagi. Camne lah sbb panadol je blh jatuh smp kufur dan keluar dr Islam... Mcm x logik... Tapi aku teringat masa belajar is...
Read More

14 Julai 2012

Sesuci fitrah...

Julai 14, 2012 1
Salam semua... Kisah faiqah lagi... Faiqah dh nk masuk 11 bulan.. Ni bermakna..31 Ogos ni.. Sma2 lab kifa smbut birthday faiqah ea... Heee.....
Read More

Dia dah takut...

Julai 14, 2012 0
salam geng.. huhu... petang2 gini x g jejln pun daku... memerap kt umh g.. hubby g jmpe kwn.. faiqah tido.. ok gak dpt conteng2 kt blog ni....
Read More

13 Julai 2012

Rimas dengan penagih simpati...

Julai 13, 2012 1
Sambil2 tggu kete siap di bsuh... Update blog jap... Tadi kat kedai makan... Ada sesuatu yg amat merimaskan hatiku dan suamiku... Nak makan ...
Read More

Bila Anak Berselera..

Julai 13, 2012 0
Salam semua.. Hajat hati ni nk update pagi tadi.. Tapi x smpt la plak den.. Update di kedai makkn.. Guna note je lah... Smbil2 tggu hidangan...
Read More

12 Julai 2012

ENAM SIFAT ISTERI YANG MENJAHANAMKAN SUAMI

Julai 12, 2012 1
( 1 ) Isteri yang tidak tahu membuat keputusan Dia seorang isteri yang kaku tanpa inisiatif. Dia hanya tahu menyelesaikan perkara-perkara t...
Read More

10 Julai 2012

PBS apa cerita???

Julai 10, 2012 4
Rasa tertarik plak dgn pic ni.. ni luahan hati ckgu sek rendah, sek men blum bersuara... tapi tak tahu la bila  Salam... terasa nak men...
Read More

Petua... Celak dan ulsr mulut

Julai 10, 2012 1
Kena ulser mulut.. Pasti setiap org pnh kena kan ulsrr ni... Da org pggil "telaga buruk".. Sbb rupa ulsr ni keputihan dan berluban...
Read More

09 Julai 2012

Tak pernah puas

Julai 09, 2012 0
Semalam mmg shopping sakan.. banyak dilaburkan untuk Faiqah.. segalanya dibelikan utk dia.. mainan, baju, gadjet dan segala utk Faiqah... ...
Read More

08 Julai 2012

Curi je potong tangan...

Julai 08, 2012 0
salam n selamat malam.. rasanye ni entry last aku kot ari ni... Tadi masa dok scroll wall kat FB, nampak satu gambar pasal hukuman mencuri ...
Read More

Hiburan untuk anak-anak

Julai 08, 2012 0
Tajuk: Bismillah...Alhamdulillah...  Bila kita nak tidur, kita baca … Bismillah Bila kita dah bangun kita kata … Alhamdulillah Bila kit...
Read More

24 Perkara JANGAN lakukan

Julai 08, 2012 0
Sesungguhnya di dalam hidup kita dikelilingi oleh perkara-perkara yang menyeronokkan. Tetapi itulah sesungguhnya yang mendatangkan kebu...
Read More

Antara Android dan Window

Julai 08, 2012 0
Salam semua,.. Lama weh x coret2.. busy je memnjang.... Baru2 ni.. aku de kisahkan pasal Lumia kan... Nak tahu kisah.. blh baca kat si...
Read More

07 Julai 2012

Sekali ustazah melawa..

Julai 07, 2012 0
Salam.. Sya nk poast entry basi ni.. Hhhe spttnya smlm g aku citer bab ni tapi no more time la... Ok... Kisahnya... Smlm aku g sekolah send...
Read More

06 Julai 2012

Senangnye..breastfeeding..

Julai 06, 2012 4
Salam.. Semua.. Lma x kishkan pasal penyusuan Faiqah.. Alhamdulillah Faiqah masih mnyusu badan sepenuhnya.. Walaupun dah xde stock utknye.. ...
Read More

04 Julai 2012

Lumia Menjadi Pilihan

Julai 04, 2012 4
Salam dan selamat malam... Baru lepas menikmati makan malam.. mata masih segar.. sementara mencari mood nak g stereka baju keje utk es...
Read More

coretan yg hilang...

Julai 04, 2012 2
salam.. lma x bersiaran.. sibuk dgn urusan sendiri... selepas suamiku keluar hospital... byk masa kami habiskn bersama.. jrg renung laptop....
Read More

01 Julai 2012

Bermandi lagi..

Julai 01, 2012 0
Salam semua.. selamat hari ahad... dah mandi??? Hahaha.. bk nk citer pasal mandi ok.. just nk khabokan... semalam sekali lagi aku dan ...
Read More