GuidePedia

1
Hari kedua berprogram
Hari kedua berprogram

Hari ni hari kedua berprogram. Alhamdulillah segalnya lancar.. Semlam aku blh balik awl.. Ingatkan smpai lepas terawih bru blh balik.. Upern...

Baca Lagi>.

1
Nikmati Buffet di Cerana
Nikmati Buffet di Cerana

Tengah dok menikamti gaya plajar kat kem.. Haha.. Smpt deh aku upddte blog.. Saja nk citer pasal buf...

Baca Lagi>.

2
Awning vs Bawal
Awning vs Bawal

Huwaa.. Lagj sejam lebih nak berbuka.. Menunggu dgn sabar di depan restoran yg ditempah.. Bukan tak ...

Baca Lagi>.

1
Rasa nak jalan tutup mata je...
Rasa nak jalan tutup mata je...

Hari ni keluar jalan2 lagi... Pasti bersama hubbyku syg la.. Dating aje bulan2 posa ni kan.. Lpas g kdai kete.. Ni nak g jalan2 plak.. Buff...

Baca Lagi>.

6
Kejam ke ibu yang tak susukan anaknya???
Kejam ke ibu yang tak susukan anaknya???

Wah.. Kontroversi sungguh tajuk entry baru aku nih... Awal2 lagi aku minta maaf ea pada ibu2 yg baca entry aku ni... Entry bukan nak kutuk a...

Baca Lagi>.

5
Suami isteri kongsi Facebook...
Suami isteri kongsi Facebook...

Masih di kedai kereta. . Kali ni kedai lain plak.. Kali ni kat kedai aksesori pulak.. Haha.. Biasa la sesekali menyolek kereta.. Lepas ni de...

Baca Lagi>.

2
Kesibukan bermula
Kesibukan bermula

Sambil2 tunggu kereta siap diservis.. Penat pulak menunggu.. Minggu depan mulalah minggu yg sibuk b...

Baca Lagi>.

2
Menu sahur untuk ibu menyusu
Menu sahur untuk ibu menyusu

Pepagi ni rajin plak nak mencoret... Saja la.. Lpas shur.. Tak de benda nak buat sangt melainkan mengempengkan si faiqah ni je... Waktu sah...

Baca Lagi>.

1
Ummi jadi tak keruan bila anak banyak keletah...
Ummi jadi tak keruan bila anak banyak keletah...

Pepagi.. Lepas shur saja la belek2 wall kat Facebook smbil dok ngempeng kn si Faiqah ni... Tertiba ku terpndang ank comei sahabatku... Sapa ...

Baca Lagi>.

2
Jom mengandung ramai-ramai... :D
Jom mengandung ramai-ramai... :D

Tetiba teringat isu kat sekolah tadi.. tu yang datang idea nak coret tuh... Tadi dapat berita.. sorg akak kat sekolah ku baru selamat melah...

Baca Lagi>.

0
Tanda-tanda kematian sesorang...
Tanda-tanda kematian sesorang...

100 hari sebelum kematian: Ini adalah tanda pertama dari Allah kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka-mereka yang dikehendakin...

Baca Lagi>.

3
Bonus oh bonus
Bonus oh bonus

Saat buka post di wall FB ku.. Ternampk status pasal bonus kakitangan kerajaan yg akn ditrima 9 Ogos nnt... Ku mmg la terkejut sbbnya.. Tak...

Baca Lagi>.

0
Penyusuan di bulan Ramadhan: Dugaan dan Nikmat
Penyusuan di bulan Ramadhan: Dugaan dan Nikmat

Hari ni hari kelima kita berpuasa... Mcm2 dugaan dah ditempuhi... Antara nikmat dan dugaan sma banyak je ku rasa... Tahun ni juga.. Tahun p...

Baca Lagi>.

1
Jom periksa... Blog anda ada virus tak???
Jom periksa... Blog anda ada virus tak???

Sedihnye bila ada org bgtau blog aku ada virus... terima kasih kepada yg bagitau tu.. tapi aku sedi...

Baca Lagi>.

0
Guru dua alam
Guru dua alam

Hari yang ku rasai sedikit kepenatan.. namun entryku ini berupa rungutan... cuma luahan dan perkongsian pengalaman...  hari ni ku mula...

Baca Lagi>.

0
Pabila Faiqah berkata-kata...
Pabila Faiqah berkata-kata...

Salam semua.. Melepas kan lelah dgn mncoret.. Mmg agka penat hari ni.. Sbb kje 2 alam... Tapi nilah ...

Baca Lagi>.

2
Menu wajib Ramadhan..
Menu wajib Ramadhan..

Salam semua... Rajin lak ku nk kongsi citer.. Tapi aku lbih suka update guna mobile lak skrg.. Sbb s...

Baca Lagi>.

0
Jom tunaikan zakat..
Jom tunaikan zakat..

Salam ramadhan.. Alhamdulillah.. Dh ari ketiga kita laksanakan puasa tahun ni.. Alhmdulillah aku juga diberikab kekuatan utk trus berpuasa.....

Baca Lagi>.

0
Berbuka di Jenjarom
Berbuka di Jenjarom

Alhamdulillah.. Allah bg kekuatan padaku utk berpuasa dan berbuka hingga akhirnya... Rasa penat juga ealah... Mana melayan si Faiqah yg dem...

Baca Lagi>.

1
Mohon maaf utk follower...
Mohon maaf utk follower...

Mohon maaf kpada follower2 yg follow blog ni.. Sy x berksmptn lgi nk follow blog anda semula sbb guna phone je ni.. Update n comment guna ph...

Baca Lagi>.

1
Soalan popular yang ku terima ketika Ramadhan..
Soalan popular yang ku terima ketika Ramadhan..

Alhamdulillah.. Masih diberi nafas utk menikmati ibadah puasa.. Semua umat Islam seluruh dunia menyambut Ramadhan dengan penuh syukur... Tah...

Baca Lagi>.

0
Cara nak mudahkan baby makan ubat
Cara nak mudahkan baby makan ubat

Faiqah demam lagi ari ni... Semalam dh pnas sikit badan dia.. Tapi rasa ok lagi kot.. Pastu dlm kul1 pagi tadi. . Bdannya sgt pnas.. Merah b...

Baca Lagi>.

4
Salam Ramadhan....
Salam Ramadhan....

Salam dan selamat pagi.. Pepagi buta dah update blog.. Tapi guna note je lah... Mls nk guna pc... Hu...

Baca Lagi>.

10
2013: Pelajar boleh bawa telefon bimbit ke sekolah???
2013: Pelajar boleh bawa telefon bimbit ke sekolah???

Huwwwaaa.. rasa nak nangis je baca berita ni kat Facebook tadi.. sebab apa aku nangis.. sebab aku c...

Baca Lagi>.

0
Formula jadi pelajar yang baik
Formula jadi pelajar yang baik

Salam dan selamat pagi.. idea menari dlm kepala ku.. so kena tulis gak kan... padahal da keje nk bu...

Baca Lagi>.

0
Nama timangan Faiqah
Nama timangan Faiqah

Salam semua... Dah ada yg tido ke?.. Awal lagi kn.. Sbb tu aku nak update blog... Faiqah dh tido sbb tu leh aku taip nlog.. So taip laju2.....

Baca Lagi>.

2
Printer baru...
Printer baru...

Salam dan selamat petang.. Hujan2 mcm ni xde mmnda nk buat.. Melainkan tarik selimut je.. Semalam aku jalan2 dgn hubby.. Tujuan asal kami k...

Baca Lagi>.

0
Kufur kerana panadol
Kufur kerana panadol

Salam dan selmat pagi. Camne lah sbb panadol je blh jatuh smp kufur dan keluar dr Islam... Mcm x logik... Tapi aku teringat masa belajar is...

Baca Lagi>.

1
Sesuci fitrah...
Sesuci fitrah...

Salam semua... Kisah faiqah lagi... Faiqah dh nk masuk 11 bulan.. Ni bermakna..31 Ogos ni.. Sma2 lab kifa smbut birthday faiqah ea... Heee.....

Baca Lagi>.

0
Dia dah takut...
Dia dah takut...

salam geng.. huhu... petang2 gini x g jejln pun daku... memerap kt umh g.. hubby g jmpe kwn.. faiqah tido.. ok gak dpt conteng2 kt blog ni....

Baca Lagi>.

1
Rimas dengan penagih simpati...
Rimas dengan penagih simpati...

Sambil2 tggu kete siap di bsuh... Update blog jap... Tadi kat kedai makan... Ada sesuatu yg amat merimaskan hatiku dan suamiku... Nak makan ...

Baca Lagi>.

0
Bila Anak Berselera..
Bila Anak Berselera..

Salam semua.. Hajat hati ni nk update pagi tadi.. Tapi x smpt la plak den.. Update di kedai makkn.. ...

Baca Lagi>.

1
ENAM SIFAT ISTERI YANG MENJAHANAMKAN SUAMI
ENAM SIFAT ISTERI YANG MENJAHANAMKAN SUAMI

( 1 ) Isteri yang tidak tahu membuat keputusan Dia seorang isteri yang kaku tanpa inisiatif. Dia hanya tahu menyelesaikan perkara-perkara t...

Baca Lagi>.

4
PBS apa cerita???
PBS apa cerita???

Rasa tertarik plak dgn pic ni.. ni luahan hati ckgu sek rendah, sek men blum bersuara... tapi tak ...

Baca Lagi>.

1
Petua... Celak dan ulsr mulut
Petua... Celak dan ulsr mulut

Kena ulser mulut.. Pasti setiap org pnh kena kan ulsrr ni... Da org pggil "telaga buruk".. Sbb rupa ulsr ni keputihan dan berluban...

Baca Lagi>.

0
Tak pernah puas
Tak pernah puas

Semalam mmg shopping sakan.. banyak dilaburkan untuk Faiqah.. segalanya dibelikan utk dia.. mainan, baju, gadjet dan segala utk Faiqah... ...

Baca Lagi>.

0
Curi je potong tangan...
Curi je potong tangan...

salam n selamat malam.. rasanye ni entry last aku kot ari ni... Tadi masa dok scroll wall kat FB, n...

Baca Lagi>.

0
Hiburan untuk anak-anak
Hiburan untuk anak-anak

Tajuk: Bismillah...Alhamdulillah...  Bila kita nak tidur, kita baca … Bismillah Bila kita dah bangun kita kata … Alhamdulillah Bila kit...

Baca Lagi>.

0
24 Perkara JANGAN lakukan
24 Perkara JANGAN lakukan

Sesungguhnya di dalam hidup kita dikelilingi oleh perkara-perkara yang menyeronokkan. Tetapi it...

Baca Lagi>.

0
Antara Android dan Window
Antara Android dan Window

Salam semua,.. Lama weh x coret2.. busy je memnjang.... Baru2 ni.. aku de kisahkan pasal Lumia kan... Nak tahu kisah.. blh baca kat si...

Baca Lagi>.

0
Sekali ustazah melawa..
Sekali ustazah melawa..

Salam.. Sya nk poast entry basi ni.. Hhhe spttnya smlm g aku citer bab ni tapi no more time la... O...

Baca Lagi>.

4
Senangnye..breastfeeding..
Senangnye..breastfeeding..

Salam.. Semua.. Lma x kishkan pasal penyusuan Faiqah.. Alhamdulillah Faiqah masih mnyusu badan sepenuhnya.. Walaupun dah xde stock utknye.. ...

Baca Lagi>.

4
Lumia Menjadi Pilihan
Lumia Menjadi Pilihan

Salam dan selamat malam... Baru lepas menikmati makan malam.. mata masih segar.. sementara mencari mood nak g stereka baju keje utk es...

Baca Lagi>.

2
coretan yg hilang...
coretan yg hilang...

salam.. lma x bersiaran.. sibuk dgn urusan sendiri... selepas suamiku keluar hospital... byk masa kami habiskn bersama.. jrg renung laptop....

Baca Lagi>.

0
Bermandi lagi..
Bermandi lagi..

Salam semua.. selamat hari ahad... dah mandi??? Hahaha.. bk nk citer pasal mandi ok.. just nk khabokan... semalam sekali lagi aku dan ...

Baca Lagi>.
 
 
Top