Friday, 17 August 2012

Balik kampung Jom..

Hadoi.. menanti jam bergerak ke tengah hari.. sabar menanti hubby pulang dari tempat kerja.. lepas tu apa lagi... Jom... kita balik kampung.. Aku baru siap kemas2 baju... Baju Faiqah 100% siap... baju aku dan suamiku tinggal 95% siap kemas..

Buat check list terakhir apa yang nak dibawa:
  • baju raya
  • kasut raya
  • handbag raya
  • tudung raya
  • kopiah raya
  • baju nak jalan-jalan kat kg (seminggu)
  • baju nak g kenduri kat kg
  • Baju pakai hari2 kat rumah
  • Kain batik
  • Alat make-up
  • Alat mandian
Ok.. dah siap semua.. get ready utk balik kampung.. Harap muatlah kereta tu.. kereta Proton Perdana V6 je pun... Beg besar ada 4 termasuk, adik iparnye beg dan mak mentua aku nye beg sekali lah... Ketupat palas yg belum buka daun g, kuih raya, cat utk mengecat rumah, kasut dua tiga pasang... kasut aku la banyak sekali kan... hihi... 

Macam banyak betul barang nak bawa.. hahah.. gitulah gaya lau jarang-jarang balik kampung.. tambah2 sekali sekala balik... Tambah excited balik rumah sndiri dulu... Kitaorang dah de rumah dekat Johor, memang xde org duduk, sebab memang dah de perabot semua.. tapi xde rezeki lagi nak duduk sana.. tu yang excited tu.. tambah2 kali ni balik lama sikit, lebih kurang seminggu.. tu yang best tu... 

Apa lagi barang yang nak kena bawak ea.. ermm.. bawa balik soalan pekse la.. boleh tanda lau de masa free kan.. pastu yang pasti, barang kecik2 mcam handphone dan charger jgn tinggl plak.. 

Ok.. dah xde pe lagi rasanya.. dah cukup la tu kan..  tu la padahnye bila de kete besar sikit, semua barang nak angkut.. dulu naik Viva660 je, pndai plak berjimat, sekarang..dah besar sikit, lagi banyak nak angkut.. nanti dah de MPV, semua yg de kat kmpung di angkutnya.. hahaha.. melampau sungguh bunyinya kan.. 

Ok lah.. ku nak tengok lagi barang2 yang nk dibawa takut2 tertinggal lak nnti.. '
Pen off here..

P/S: yang balik ke selatan hari ni, jumpe kat highway ea,, hati2 di jalan raya, jangan bawa slow sebab takut speed trap je ea.. wajib sayang nyawa tau..sebab xde jual.. :-)

4 comments:

  1. selamat jalan semoga selamat sampai ke distinasi

    ReplyDelete
  2. @Mrs Velentineterima kasih.. tak balik kampung ke???

    ReplyDelete
  3. wahh pakai v6 ke?? mantop! selamat pulang ke kg ^_^

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^