Salam petang..

Petang2 ni, hujan lak tu, smbil menikmati keropok ikan, terasa jari ni nak menari atas keyboard, meng’update blog yg x seberapa ni.. blog ni dalm proses nk wat design header baru… tggukan kemunculannya…

Kali ni kisah Faiqah, si comei kami yg dah masuk 6 bulan.. Alhamdulillah 6 bulan juga dia membesar dgn susu badan… Sekarang bukan main keletah dan aktif serta sangat2 ceria.. mudah sangat tersenyum.. Bangun tido senyum dan ketawa.. sbb mmg aku dh pesan dr kecik, bangun tido kena senyum ea sayang, jangan nangis… so, mmg dia senyum je…

Faiqah dididik dlm persekitaran yg sedrhana, ku dan suami bagi juga dia tengok rancangan2 menarik di Tv, dan sekarang dia ada rncngn yg mmg dia suka… Antaranya,
1) Jam 8.00pg, rancangan Adik & Al-Quran di TV9 setiap Isnin - Khamis
2) Jam 8.30pg, rancangan Geng Bahasa Arab di TV9 setiap Isnin – Khamis

3) Upin Ipin, yang ni aku dah download je dari YouTube
4) Kartun di TV Al-Hijrah
5) Kartun Spongebob
6) Kartun Wonder Pets
7) Kartun Boboiboy

Itu antara rancangan kegemaran Faiqah… yg berunsur pengajaran dan kartun2 utk kanak2, rancangan hiburan dan berunsur ganas langsung x bg tengok, wlaupun drama berunsur cinta, kami pastikan dia tido baru aku dan suami tgk.. sbb xnk dia terpengaruh.. umr seusia dia mmg dh nmpak dan mudah dirakam dalam mindanya apa yg dia lihat…

Rancangan berunsur keagamaan mmg selalu dibuka.. Lau hiburan mmg ummi dan abi Faiqah pun x minat…

So, itu je lah perkongsian entry ku ptg ni… layannnn… W’salam… 

Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama