Sunday, 18 March 2012

Bercuti di akhir cuti

~ Salam dan selamat pagi~


Pepagi ni, aku mulakan segala kerja rumah dengan meng'update' blog... Lepas, mop lantai, ngadap lappy jap sblum menyiapkan segala kerja umah yg lain...

Semalam merupakan, waktu bercuti aku.. Orang lain mula cuti dah berjalan sana sini, aku x ke mana-mana sbbnya, suamiku MC sampai 2 minggu, gara-gara tergelincir dan jatuh tangga dkt umah kami.. Kesannya retak satu tulang rusuk belakang belah kiri... So, x kemana-mana, utk pastikan dia betul2 sembuh.. DAlam tempoh tu, semalam dia dah betul2 ok... Dan dah boleh mulakan kerja2 part time, 

Lepas hubby pasang sticker kat kete sorg customer, kami grak ke One Baby World.. Mencari cooler bag baru utk Faiqah. Cooler bag yg ada dah koyak plak.. Dlm perjalanan tu, dapat calling dari Abg Riz (abg ipar suamiku), ajak g tengok pameran Proton di Stadium BUkit Jalil..tapi petang...

Lepas beli cooler bag kt One Baby World... masa tu masih awl g, belum masuk Zohor pun, plan nak balik umah jap, tapi elok dh dekat nk sampai umah, Abg Riz, terus ajak g sana.. so, x jadi balik dan kami singgah di Petronas utk solat Zohor... Lepas solat terus gerak ke Stadium BUkit Jalil melalui Jln. Kuching dan naik L/raya NPE sbb nak elakkan jammed kat MRR2...

Sampai masa tu dan dekat kul 3.. memang ramai org... tapi mestilah kebanyakkan nya geng2 proton la kan..
So, cari abg riz n kak long.. diorg dekat dgn litar.. tgk persmbahan drift kereta.. Mulanye kete biasa2 je.. kte rally.. dalm kul 4 persmbhan F1 dari LOTUS... HUi.. bengit telinga.. aku peluk n pegg telinga Faiqah... ialah leh pecah gegendang ooo... tapi sikit pun x terkejut or nangis, aku tutup telinga dia blh nk tido plak.. Sabor je la si budak bertuah Faiqah ni.. 

Lepas letih tengok, kami balik dalam jam 4.30.. panas dan penat, maklumlah, Ari ahad suamiku kena duty.. so, smpai umah dlm jam 6 ptg...  

Jom layan beberapa pic yg aku amik...



Faiqah nk jalan2...

Ni je lah kesempatan cuti sekolah kali ni... Next cuti tak tahu lah ke mana pula.. Bergantung pada cuti suamiku la pula... 

Pen off here.. See u again.. Wassalam..~

No comments:

Post a Comment

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^