08/2011 - Maria_Firdz

Maria_Firdz

Info | Motivation | Lifestyle | Review

28 Ogos 2011

Salam Aidilfitri

Ogos 28, 2011 0
Di kesempatan ini, tak lupa utk saya dan suami mengucapkan Selamata hari Raya Aidilfitri....kepada semua blogger2 dan juga pelawat dan pengi...
Read More

Ani Sup Utara... Sedap2 Sebelum berpantang

Ogos 28, 2011 0
Semalam... hari aku menghabiskan masa bersama suami tersayang. Setelah solat zohor, kami bergerak ke PJ, utk servis kereta... First, betulka...
Read More

26 Ogos 2011

Ada je nak disambar...

Ogos 26, 2011 0
Balik dari majlis berbuka semalam... (sambungan kisah berbuka puasa), singgah di sebuah pasaraya di gombak berhampiran dgn rumah... Hajat di...
Read More

Berbuka Puasa

Ogos 26, 2011 0
 bukan main sedap lagi hubbyku menikmati udang masak lemak cili padi, siap bertambah lagi...   hidangan selepas menjamu nasi...  air s...
Read More

Ustazah Bidan Terjun

Ogos 26, 2011 0
Semalam 25 Ogos 2011 Sekolah tempatku berkhidmat telah mengadakan satu majlis Khatam al-Quran untuk pelajar-pelajar yang telah berjaya men...
Read More

25 Ogos 2011

Dugaan Hidup...

Ogos 25, 2011 1
Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri... 1.   Kena duty selang sehari mulai semalam... Jumpe wife pun se...
Read More

Tinggal 2 Hari Lagi Aku Bersekolah

Ogos 25, 2011 0
Hari ni dan hari esok itulah tinggal dua hari sahaja lagi aku akan bersekolah untuk tahun ini... Kemana aku menghilang??? Cikgu nak pergi...
Read More

24 Ogos 2011

Kenapa Sakit Kepala????

Ogos 24, 2011 2
Tatkala ini ku berseorangan menyiapkan kerja2 terakhir ku sebagai guru sebelum bercuti panjang... Ambil masa update blog sbb penat sangat ng...
Read More

Menghitung hari: tinggal 2 minggu 5 hari lagi

Ogos 24, 2011 0
37 weeks prenancy from Majalah Pa&Ma Semalam g check-up utk minggu 37 minggu kehamilan. Pergi bertemankan suami tersayang... Appointme...
Read More

21 Ogos 2011

Selesema + Batuk + Sakit Kepala. Huh...

Ogos 21, 2011 0
Aduh... penatnya melayan semua penyakit nie... Dah macam2 ubat telah ditelan masa sahur, masa buka puasa, tapi sama gak tak berubah sakitnye...
Read More

19 Ogos 2011

Kongsi Petua: Kenali jantina bayi

Ogos 19, 2011 6
Kenali jantina bayi... beberapa tips dan petua orang tua dulu2 dan beberapa orang yang berpengalaman. Zaman dahulu mana ada mesin scan utk...
Read More

18 Ogos 2011

Andai itu takdir Ilahi

Ogos 18, 2011 0
Malam ni ku keseorangan lagi.. kerana suamiku pergi bertugas utk negara...(duty biasa bagi seorg anggota unit beruniform)... ku pasrah dan ...
Read More

17 Ogos 2011

Makanan Kegemaran Sepanjang Ramadhan

Ogos 17, 2011 0
makanan kegemaran ku sepanjang ramadhan... selang sehari ku mesti cari makanan ni kt bazar ramadhan... taufu fah.. makanan berasaskan soya....
Read More

Barangan Baby:

Ogos 17, 2011 0
hasil belian semalam... Semalam... balik dari sekolah terus suamiku mengajak g beli barang baby...di One Baby World, Taman Permata, KL. Ka...
Read More

Menghitung hari: Check Up 36 minggu

Ogos 17, 2011 1
Print screen dari:  www.majalahpama.com.my Semalam... 16 Ogos merupakan pemeriksaan rutin bagi ku yg kini telah selamat hamil 36 minggu......
Read More

15 Ogos 2011

Shopping Barang Beby...

Ogos 15, 2011 1
Alhamdulillah... Selesai sudah menyoping barang2 untuk beby... Untungnye jadi anak sulung, semua dapat baru... Anak ke dua pakai yang seco...
Read More

14 Ogos 2011

Semakin Hampir: 35 masuk 36 minggu

Ogos 14, 2011 0
Lagi cerita hal pregncy aku... esok 15hb Ogos genap usia babyku selamat berada dalam rahimku 36 minggu... 36 bahagi 4 = 9 bulan la kan.... ...
Read More

13 Ogos 2011

Apa kesan kafein kepada kita???

Ogos 13, 2011 3
Risiko akibat kafein berbeza MUNGKIN anak anda gemar menikmati secawan kopi setiap pagi sebelum ke sekolah atau anda yang membancuhkannya...
Read More

Cara nak tingkatkan Hemoglobin (Hb) Darah Ketika Mengandung

Ogos 13, 2011 3
Di sini aku nk kongsi sedikit pengalaman walaupun x seberapa... Cara nk tingkatkan Hemoglobin (Hb) darah ketika mengandung... Memang ramai...
Read More

Blogku berubah lagi...

Ogos 13, 2011 2
erm.. kali ni entah berapa kali ku edit blogku yg x sebrapa ni... saje je gatal tangan... tapi ku edit atas persetujuan bersama dgn hubbyku....
Read More

04 Ogos 2011

Berpantang Macam Ibuku???

Ogos 04, 2011 3
Aku bakal melahirkan cahayamata.. insya-Allah lepas raya nanti.. keptusan utk berpantang penuh di rumah org tua ku di Kedah... Suamiku mengi...
Read More

Petua: Nasi yang Dimasak Tak Mudah Basi

Ogos 04, 2011 1
Nasi yang kita masak, sama ada masak guna periuk elektrik atau masak guna dapur gas, kadang2 tak tahan lama... Kita selalu menyalahkan b...
Read More

Tips Rasa "HoneyMoon" Sentiasa

Ogos 04, 2011 0
Salam warga peminat blog... Tajuk diatas tntg tips cinta.... aku nk kongsi sikit tips2 yg aku dapat dan amalkan dan juga dari pembacaan......
Read More

03 Ogos 2011

Adakah Anda Lelaki Dayus???

Ogos 03, 2011 0
Siapa tu lelaki dayus??? Ermm... jom tengok ciri2 lelaki dayus... (sekadar nak kongsi pengetahuan hasil dari mendengar ceramah agama): Cir...
Read More

02 Ogos 2011

34 minggu sudah...

Ogos 02, 2011 3
sudah berusia 34 minggu baby abi dan ummi... alhamdulillah... segalanya sempurna.. dh g scan pagi tadi... alhamdulillah... akhirnya do...
Read More