GuidePedia

0
Salam Aidilfitri
Salam Aidilfitri

Di kesempatan ini, tak lupa utk saya dan suami mengucapkan Selamata hari Raya Aidilfitri....kepada s...

Baca Lagi>.

0
Ani Sup Utara... Sedap2 Sebelum berpantang
Ani Sup Utara... Sedap2 Sebelum berpantang

Semalam... hari aku menghabiskan masa bersama suami tersayang. Setelah solat zohor, kami bergerak ke...

Baca Lagi>.

0
Ada je nak disambar...
Ada je nak disambar...

Balik dari majlis berbuka semalam... (sambungan kisah berbuka puasa), singgah di sebuah pasaraya di ...

Baca Lagi>.

0
Berbuka Puasa
Berbuka Puasa

 bukan main sedap lagi hubbyku menikmati udang masak lemak cili padi, siap bertambah lagi...   ...

Baca Lagi>.

0
Ustazah Bidan Terjun
Ustazah Bidan Terjun

Semalam 25 Ogos 2011 Sekolah tempatku berkhidmat telah mengadakan satu majlis Khatam al-Quran untu...

Baca Lagi>.

1
Dugaan Hidup...
Dugaan Hidup...

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Hari Raya Aidil Fitri... 1.   Kena duty selang sehari mulai semalam... Jumpe wife pun se...

Baca Lagi>.

0
Tinggal 2 Hari Lagi Aku Bersekolah
Tinggal 2 Hari Lagi Aku Bersekolah

Hari ni dan hari esok itulah tinggal dua hari sahaja lagi aku akan bersekolah untuk tahun ini... ...

Baca Lagi>.

2
Kenapa Sakit Kepala????
Kenapa Sakit Kepala????

Tatkala ini ku berseorangan menyiapkan kerja2 terakhir ku sebagai guru sebelum bercuti panjang... Ambil masa update blog sbb penat sangat ng...

Baca Lagi>.

0
Menghitung hari: tinggal 2 minggu 5 hari lagi
Menghitung hari: tinggal 2 minggu 5 hari lagi

37 weeks prenancy from Majalah Pa&Ma Semalam g check-up utk minggu 37 minggu kehamilan. Pergi ...

Baca Lagi>.

0
Selesema + Batuk + Sakit Kepala. Huh...
Selesema + Batuk + Sakit Kepala. Huh...

Aduh... penatnya melayan semua penyakit nie... Dah macam2 ubat telah ditelan masa sahur, masa buka puasa, tapi sama gak tak berubah sakitnye...

Baca Lagi>.

6
Kongsi Petua: Kenali jantina bayi
Kongsi Petua: Kenali jantina bayi

Kenali jantina bayi... beberapa tips dan petua orang tua dulu2 dan beberapa orang yang berpengalaman. Zaman dahulu mana ada mesin scan utk...

Baca Lagi>.

0
Andai itu takdir Ilahi
Andai itu takdir Ilahi

Malam ni ku keseorangan lagi.. kerana suamiku pergi bertugas utk negara...(duty biasa bagi seorg an...

Baca Lagi>.

0
Makanan Kegemaran Sepanjang Ramadhan
Makanan Kegemaran Sepanjang Ramadhan

makanan kegemaran ku sepanjang ramadhan... selang sehari ku mesti cari makanan ni kt bazar ramadhan...

Baca Lagi>.

0
Barangan Baby:
Barangan Baby:

hasil belian semalam... Semalam... balik dari sekolah terus suamiku mengajak g beli barang baby......

Baca Lagi>.

1
Menghitung hari: Check Up 36 minggu
Menghitung hari: Check Up 36 minggu

Print screen dari:  www.majalahpama.com.my Semalam... 16 Ogos merupakan pemeriksaan rutin bagi ku ...

Baca Lagi>.

1
Shopping Barang Beby...
Shopping Barang Beby...

Alhamdulillah... Selesai sudah menyoping barang2 untuk beby... Untungnye jadi anak sulung, semua dapat baru... Anak ke dua pakai yang seco...

Baca Lagi>.

0
Semakin Hampir: 35 masuk 36 minggu
Semakin Hampir: 35 masuk 36 minggu

Lagi cerita hal pregncy aku... esok 15hb Ogos genap usia babyku selamat berada dalam rahimku 36 min...

Baca Lagi>.

3
Apa kesan kafein kepada kita???
Apa kesan kafein kepada kita???

Risiko akibat kafein berbeza MUNGKIN anak anda gemar menikmati secawan kopi setiap pagi sebelum k...

Baca Lagi>.

3
Cara nak tingkatkan Hemoglobin (Hb) Darah Ketika Mengandung
Cara nak tingkatkan Hemoglobin (Hb) Darah Ketika Mengandung

Di sini aku nk kongsi sedikit pengalaman walaupun x seberapa... Cara nk tingkatkan Hemoglobin (Hb) darah ketika mengandung... Memang ramai...

Baca Lagi>.

2
Blogku berubah lagi...
Blogku berubah lagi...

erm.. kali ni entah berapa kali ku edit blogku yg x sebrapa ni... saje je gatal tangan... tapi ku edit atas persetujuan bersama dgn hubbyku....

Baca Lagi>.

3
Berpantang Macam Ibuku???
Berpantang Macam Ibuku???

Aku bakal melahirkan cahayamata.. insya-Allah lepas raya nanti.. keptusan utk berpantang penuh di rumah org tua ku di Kedah... Suamiku mengi...

Baca Lagi>.

1
Petua: Nasi yang Dimasak Tak Mudah Basi
Petua: Nasi yang Dimasak Tak Mudah Basi

Nasi yang kita masak, sama ada masak guna periuk elektrik atau masak guna dapur gas, kadang2 tak...

Baca Lagi>.

0
Tips Rasa "HoneyMoon" Sentiasa
Tips Rasa "HoneyMoon" Sentiasa

Salam warga peminat blog... Tajuk diatas tntg tips cinta.... aku nk kongsi sikit tips2 yg aku dapat dan amalkan dan juga dari pembacaan......

Baca Lagi>.

0
Adakah Anda Lelaki Dayus???
Adakah Anda Lelaki Dayus???

Siapa tu lelaki dayus??? Ermm... jom tengok ciri2 lelaki dayus... (sekadar nak kongsi pengetahuan hasil dari mendengar ceramah agama): Cir...

Baca Lagi>.

3
34 minggu sudah...
34 minggu sudah...

sudah berusia 34 minggu baby abi dan ummi... alhamdulillah... segalanya sempurna.. dh g scan p...

Baca Lagi>.
 
 
Top