30 Jun 2011

Masuk 29 Minggu..

Masuk 29 Minggu..

dah lama tak bercerita hal babyku... minggu ni genap 29 minggu babyku selamat berada di alam rahim... perutku mula memboyot.. tapi tetap slim.. hehe.. org blh tak perasan aku mengandung... ok la tu kan...

babyku mmg aktif.. alhamdulillah... tu tanda dia mmg sihat... aku dan suami sntiasa doa mga dia sntiasa dlm peliharaan Allah sntiasa...


Barang2 baby ku mula beli sdikit-sedikit.... mmg teruja tgk brg2 baby.. rase nak tido je kat kedai baby tu... Aku masih lagi mengidam yang macam2... dan suamiku cuba utk memenuhi kehendak ku itu.. terima kasih sayang...

Ok.. next time ku smbung lagi... tapi smpai saat ini jantina masih menjadi kejutan... ku tak nak g scan sbb biarlah ianya jadi kejutan buat familyku dan family mentuaku...
Interview vs Temuduga

Interview vs Temuduga

Hari ni, temuduga SPP... alhamdulillah.. seawal jam 7.30 pagi aku tiba di tempat temuduga ditemani suami tersayang... perasaan berdebar dan gelisah hilang selepas tiba ditempat temuduga dgn selamat...

Temuduga dijalankan secara berkumpulan iaitu seramai 5 org.. aku kumpulan ke-2.. Jam 9.35pg.. kump. aku dipanggil masuk... Melihat penemuduga alhamdlillah jadi sejuk hati.. Baby di dalam perut ku juga tidak meragam.. diam sepanjang aku ditemuduga...

Soalan2 yg dikemukakan byk juga, tapi alhamdulillah.. ada yang boleh jawab dan ada yg tidak boleh jawab.. Namun, aku hanya mampu berserah... Jika rezeki milikku, milik anakku, insya-Allah aku lulus... Namun segalanya aku telah berusaha dan berdoa sebaik mungkin...

28 Jun 2011

Keajaiban Persahabatan Kerana Allah

Entryku kali ini agak lain dari lain... ku hnya ingin mengisahkan kisah persahabatanku yang ku rasakan sgt unik.

Masa sekolah dulu ku xde sahabat, kawan tu mmg ramai... tapi hnya setakat kawan sekolah je. Lepas tingkatan 5 ku sambung ke tingkatan 6. Masuk tingkatan 6 lebih seronok sbb kita berkawan dan juga bersahabat... Aku mmg ade shabat masuk tingkatan 6. Persahbatan kami terjalin sejak dari tingkatan 6 rendah hingga sekarang. Sahabatku ade 4 org yang paling rapat. Tapi yang ku nak ceritakan persahabatanku terjalin dgn 2 org shabat yg ada hubungan adik beradik (kembar). 

Sejak ku kenal diorg ni, ku gelar Kak Tie dan Kak Wa...walaupun diorg sebaya dgn ku, tapi tu panggilan yg paling selesa ku panggl pada si kembar ni.. kak tie adalah kakak dan kak wa adiknye... diorg ni kembar seiras. Mula2 berkawan, kami tak rapat sgt, tapi persahabatan kami rapat lepas aku dh masuk universiti.. 

Lepas tingkatan 6, masing2 bawa haluan masing2... aku berkerja sbg pembantu taska berdekatan dgn rumah. Tapi aku langsung tak dgr khbar si kembar ni. Ku masih berhubung dgn dua org shabatku yg lain, Ain dan Yong... ku bekerja ditempat yg sama dgn ain, so persahabatan kami sgt erat smpai masuk u pun kami masih berhubung. Tapi kak tie n kak wa ni lgsung tak dgr khbar... hingga lah satu hari, aku tergerak nak hubungi no mak su si kembar ni.. aku pun sms je.. rupanye kak tie yg guna no tu, dan seterusnya kak tie bagi no kak wa plak kat aku. 

Masa cuti semester, aku balik kg... aku teringin nk jumpe si kembar.. diorg pun beriya-ria nak jumpe gak.. kami jumpe kat pekan Baling je.. makan2 bual2, minum2.. si kembar ni ajak aku join bisnes yg diorg tgh wat skrg.. bisnes Herbalife... Aku mula2 mcm mlas nk join.. tapi teringin nk cari pengalaman.. aku laburkan sikit wang pengajian aku... dgn join bisnes tu, persahabatan kami lagi rapat...

Lepas dari tu, aku smbung lagi pengajian aku, diorg msih teruskan bisnes, tak lama lepas tu, kami masing2 sibuk dgn kehidupan masing2.. hinggalah aku akan berkahwin... Aku sms je, si kembar mmg terkejut sbb aku yg khwin dulu sminggu sebelum diorg khwin.. hehe.. jodoh la katakan... 

Persaahbatan kami masih diteruskan hingga saat ini... walaupun sudah ade keluarga dan kehidupan masing2... kami masih berhubung... Suatu hari dlm bulan Mac 2011, kami bertemu semula selepas berbulan2 tak bersua.. Aku jumpe kak wa di petaling jaya dgn ditemani suami tersayang... kak wa dgn suaminya rizal dan kami menuju ke rumah kak tie di subang jaya... mmg sgt seronok sbb suamiku dan suami si kembar tu boleh "ngam" walaupun pertama kali bertemu... mmg seronok... Aku prgnent, kak tie juga prgnent... beza due date kami hanya seminggu.. tarikh kelahiran anak kami sama juga birthday aku dan si kembar.. birthday kami hanya beza seminggu... ajaib kn..tapi itulah kuasa Ilahi... sekarang ni kak wa pun prgnent juga.. Allah makbulkan jua doa ku.. ameen..

Ku mohon Allah pelihara persahabatan kami hingga akhir hayat.. ameen,,,

Lepas ni kami plan nk g beli brg baby sama2.. mesti seronok kn... :)

aku n ain smsa perkhwinanku 


aku n si kembar... sewaktu kami wat bisnes herbalife...

25 Jun 2011

Kenapa???

Kenapa???

salam bersua kembali...
mesti de juga yg tertanya.. terutama yg selalu juga lawat blog aku yg tak seberapa nih... knapa blog nih selalu berubah wajah... jawapannya... inilah blog perrkongsian antara aku dan suamiku.. so, jika dia tak berkenan dgn skin blog nih.. aku akan ubah sampai menepati hatinya...

Aku akan update blog nih, sebulan sekali... sbb lau selalu sgt x byk cerita pulak nntkan.. t merepek2 plak jadinya...
So, bagi yg melawat blog ni, ku ucapkan ribuan terima kasih... aku amat menghargainya... insya-Allah aku akan lebih kerap update blog nih...